Lemon bars

Lemon bars zijn heerlijke citroen repen/koeken. Je maakt eerst een koekbodem en die bak je in de oven. Vervolgens giet je de citroenvulling op de koekbodem. Je bakt de citroenvulling tot deze net gestold is in de oven. Als de lemon bars zijn afgekoeld snij je ze in stukken en serveer je ze met een laagje poedersuiker. De lemon bars hebben een intense citroensmaak. Ik vind ze heerlijk en ze doen me aan de zomer denken. Veel plezier met bakken!

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in de foodprocessor de bloem, suiker en boter tot een deegbal.
  • Bekleed een vierkante bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
  • Verdeel de deegbal gelijkmatige over de bodem van de vorm.
  • Bak de koekbodem in 20-22 min. in de oven.
  • Maak ondertussen de vulling:
  • Klop de eieren, eidooier, suiker en bloem door elkaar.
  • Voeg de rasp van 1 citroen toe.
  • Voeg het citroensap toe en meng door elkaar.
  • Haal de koekbodem uit de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden.
  •  Schenk de citroenvulling op de bodem en zet de vorm weer in de oven.
  • Bak de lemon bar in 25-30 min. tot de vulling net gestold is.
  • Zet de lemon bar in de koelkast en laat 2 uur afkoelen.
  • Haal de lemon bars uit de vorm.
  • Bestrooi met poedersuiker.
  • Snij de lemon bars in 9 stukken.
  • Bewaar de lemon bars in een afgesloten trommel. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil