Lavendel koekjes

Ik had al een tijdje het idee om eens iets te bakken met lavendel. Ik was door mijn kookboeken aan het bladeren en toe zag ik dit recept van lavendel koekjes. Het komt uit de bakbijbel van Mary Berry. De koekjes zijn niet lastig te maken en ik vind ze goed smaken. Voor dit recept kan je verse lavendel (onbespoten) uit de tuin gebruiken of gedroogde lavendel. Gebruik vooral niet teveel lavendel want dan is de smaak te overheersend.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Doe de boter met de lavendel in een kom en mix goed door.

  • Klop de suiker door het boter-lavendel mengsel en mix goed door.

  • Roer de tarwebloem door het mengsel en kneed met de hand goed door.

  • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Rol 2 gelijke worsten van het deeg.

  • Doe de rietsuiker op een bord en rol het deeg door de rietsuiker zodat het deeg bedekt is met een laagje rietsuiker.

  • Doe het deeg in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.

  • Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.

  • Haal het deeg uit de koelkast en snij elke deegrol in ongeveer 10 gelijke plakjes.

  • Leg de deegplakjes met genoeg tussenruimte op de bakplaat en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en bruin langs de randen.

  • Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op het rooster.

lavendel koekjes

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil