Lasagne met kipgehakt

Lasagne staat af en toe bij ons op het menu. We maken altijd lasagne met kipgehakt, prei en wortels. Zoals je in de ingrediëntenlijst kan zien gebruik ik geen kaas in de lasagne. Ik hou zelf niet van kaas vandaar dat ik dat niet gebruik. Vind jij dat wel lekker dan kan je geraspte kaas over de bovenkant van de lasagne strooien. Het recept is voor ongeveer 3 personen. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en verwarm de olie.
  • Bak het kipgehakt rul in de pan. 
  • Pers de teen knoflook boven de pan en meng door het gehakt.
  • Snij de prei in ringen.
  • Schil de winterwortels en rasp deze grof.
  • Voeg de prei en wortel toe in de pan en meng door elkaar.
  • Voeg de kippenbouillon en tomatenpuree toe en meng door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat met een deksel op de pan 20 min. garen. 
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 190 graden.
  • Maak ondertussen de saus:
  • Smelt de boter in een pan.
  • Warm in een andere pan de melk op tot lauw-warm.
  • Voeg de bloem in 1x toe en meng door de boter.
  • Laat de bloem al roerend 2 min. garen. De bloem mag niet bruin worden.
  • Giet de melk in een dun straaltje bij de bloem in de pan terwijl je goed blijft roeren. 
  • Voeg de mosterd toe aan de saus en roer door elkaar.
  • Laat de saus 2-3 min doorkoken.
  • Je gaat nu de lasagne opbouwen in een ovenschaal.
  • Schep een laagje kip-groente mengsel in de ovenschaal.
  • Leg een aantal vellen gedroogde lasagne op het kip-groentemengsel.
  • Schep een beetje saus over de gedroogde lasagne. 
  • Herhaal de bovenstaande stappen nog 2x en zorg ervoor dat je als laatste de saus aan de bovenkant hebt.
  • Bak de lasagne in 50 min. gaar.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil