Ingrediënten
-
3 eieren
-
90 gr. suiker + een beetje extra om te bestrooien
-
Snufje zout
-
75 gr. bloem
-
15 gr. maizena
Lange vingers zijn lekker om te eten maar ook goed te gebruiken in toetjes of taart. Ik had ze nog nooit zelf gemaakt tot nu toe. Ik zag het recept voor lange vingers in de koekjesbijbel van Rutger v/d Broek staan. Het is een super simpel recept en de lange vingers smaken heerlijk. Een leuk recept om eens uit te proberen!
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Splits de eieren.
-
Klop de eidooiers met de helft van de suiker los.
-
Doe de eiwitten en het zout in een kom en klop de eiwitten stijf.Voeg tijdens het kloppen de rest van de suiker toe.
-
Spatel de eidooiers door de opgeklopte eiwitten.
-
Zeef de bloem en maizena in 2 gedeeltes boven de eiwitten. Spatel rustig door elkaar.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Doe het mengsel in een spuitzak.Knip de punt van de spuitzak tot je een opening hebt van ongeveer 1 cm.
-
Spuit streepjes beslag van ongeveer 8 cm lang op de bakplaat.
-
Strooi met behulp van een theezeefje van suiker over de lange vingers.Blaas de overtollige suiker van de bakplaat.
-
Bak de lange vingers in 15-18 min. bruin en gaar.
-
Laat de lange vingers afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil