Lange chocoladebroodjes

Dit is een recept voor mensen die van chocolade houden. Deze broodjes zijn gevuld met banketbakkersroom en chocolade. Het is een variant op lange suisses. Lange suisses zijn koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen die uit Zwitserland komen. Ik heb gekozen voor chocolade i.p.v. rozijnen. De broodjes vielen goed in de smaak. Met dit recept maak je 10-12 broodjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Meng in een kom van de mixer de bloem, suiker en het zout door elkaar.
  • Voeg het gist, melk en de 2 eieren toe.
  • Mix het in 10 min. tot een deeg waar je een vliesje van kunt trekken.
  • Voeg de boter toe en mix tot alle boter is opgenomen in het deeg en je kom schoon is.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 min. rusten.

 

  • Bestrooi je werkblad ligt met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van 2-3 mm.
  • Bestrijk het deeg met banketbakkersroom. Laat aan de korte kant een rand van 3-4 cm vrij van banketbakkersroom.
  • Hak de chocolade fijn en strooi over de banketbakkersroom. 
chocolade broodjes
  • Vouw het deeg voor ⅓ deel naar beneden.
  • Bestrijk de rand van het deeg die vrij is van banketbakkersroom met losgeklopt ei.
chocolade broodjes
  • Vouw die rand deeg over het andere deeg. 
chocolade broodjes
  • Snij het deeg in repen van 5-6 cm breed.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes naast elkaar op de bakplaat.
  • Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat de broodjes op kamertemperatuur 1 uur rijzen. 

 

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Bestrijk de broodjes met ei.
  • Bak de broodjes in 12 gaar en bruin. 
  • Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. 

 

  • Schep de poedersuiker in een schaaltje.
  • Voeg een beetje water toe en meng door elkaar tot een glazuur.
  • Schep het glazuur in een spuitzak en spuit streepjes glazuur over de broodjes. 
  • De broodjes zijn op de dag van bakken het lekkerst. Wil je de broodjes bewaren? Bewaar de broodjes dan luchtdicht. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil