Kwarkbroodjes met krenten

Kwarkbroodjes zijn makkelijk te maken en wij vinden ze erg lekker. We eten ze met jam of pasta. Wat makkelijk is aan deze broodjes is dat ze niet hoeven te rijzen en dat scheelt weer tijd. Je kan deze broodjes goed invriezen zodat je ze op een later tijdstip lekker kan opeten. Met dit recept maak je ongeveer 8 broodjes. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Wel de krenten in warm water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de kwark, eieren, zonnebloemolie, zout en vanille extract in een kom en meng door elkaar.
  • Doe de bloem en bakpoeder in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg de bloem toe aan het kwarkmengsel en meng door elkaar.
  • Giet het water van de krenten af en dep de krenten droog in een schone theedoek.
  • Meng de krenten door het beslag.
  • Schep met behulp van een (ijs)lepel het beslag in hoopjes op de bakplaat.
  • Bak de broodjes in 20-22 min. gaar.
  • Laat de broodjes op een rooster afkoelen voor je ze eet.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil