Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 160 gr. kruisbessen
- 180 gr. boter
- 135 gr. suiker
- 4 eieren
- 180 gr. zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- ½ tl kaneel
Verder nodig:
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 12-14 kruisbessen
Ik heb in de tuin een struik met kruisbessen. De struik is nog niet zo heel groot maar hij geeft veel bessen. Kruisbessen zijn heerlijke bessen die zoet-zuur smaken. Ze zijn niet heel bekend in Nederland en ook wat lastig te verkrijgen. Bij de groenteboer zie ik ze wel eens liggen. De kruisbessen passen heel goed in de cupcakes. De kruisbessen houden de cupcakes goed in balans met het zuurtje wat ze hebben. Met dit recept maak je 12-14 cupcakes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Was de kruisbessen en snijd de kroontjes en steeltjes eraf.
- Laat de kruisbessen drogen op een keukenpapiertje.
- Mix de boter met de suiker romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix door elkaar.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout en de kaneel door elkaar.
- Meng het bakmeel door het boter mengsel tot een glad beslag.
- Spatel de kruisbessen door het beslag.
- Zet cupcake vormpjes in een cupcakevorm.
- Schep met een ijslepel of 2 lepels het beslag in de vormpjes.
- Bak de cupcakes in 20-22 min. gaar.
- Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Bewaar de cupcakes luchtdicht.
- Vlak voor serveren:
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Schep de slagroom in een spuitzak en spuit mooie toeven slagroom op de cupcakes.
- Leg op elke slagroomtoef een kruisbes.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil