Kruidige uienringen

Ik heb een tijdje geleden uienringen in bierbeslag gemaakt. Deze waren zo goed bevallen dat ik een andere variant wilde maken. Het zijn de gekruide uienringen met ras el hanout geworden. In plaats van bier gebruikte ik melk. De uienringen waren erg lekker. De uienringen heb ik met verschillende sauzen geserveerd. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de bloem in een kom.

  • Voeg al roerend de melk en het ei toe.

  • Was de citroen en dep droog. Rasp de gele schil van de citroen.

  • Snij de citroen in partjes. 

  • Voeg de citroenschil en ras el hanout toe en meng goed door elkaar.

  • Schil de ui en snij in plakken van 1 cm.

  • Duw de uienringen voorzichtig los.

  • Verwarm de frituurpan op 180 graden.

  • Wentel de uienringen door het beslag en bak ongeveer 3 min. tot ze bruin zijn. 

  • Laat even uitlekken op keukenpapier. 

  • Serveer de uienringen warm met de partjes citroen. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil