Krokante kipstukjes uit de oven

Deze krokante kipstukjes zijn zeer geliefd bij ons thuis. Het zijn een soort kipnuggets. In plaats van ze in olie te bakken bereid ik ze in de oven. De kipstukjes zijn zo helemaal niet vet. De kipstukjes hoeven maar kort in de oven en zijn dus snel klaar. Laat ze ook niet te lang in de oven want dan is de kip erg droog en een stuk minder lekker. Ik heb de kip gekruid met cajun kruiden. Heb je liever andere kruiden dan kan je die ook prima gebruiken. Je kan de kipstukjes ook goed vooraf maken en ze in de koelkast bewaren. Je bakt de kipstukjes dan in de oven als je ze nodig hebt. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de kipfilet in stukken.
  • Bestrooi de kip de cajun kruiden.
  • Doe de bloem in een schaaltje.
  • Kluts het ei in een ander schaaltje.
  • Schep de cornflakes in een hersluitbare zak.
  • Verkruimel de cornflakes.
  • Doe de cornflakes in een schaaltje.
  • Haal de kipstukjes eerst door de bloem, schud het overtollige bloem eraf.
  • Haal de kipstukjes door het ei, laat het teveel aan ei eraf druipen.
  • Duw de kipstukjes in de cornflakes zodat de kipstukjes rondom bedekt zijn met cornflakes.
  • Leg de kipstukjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Herhaal bovengenoemde 4 stappen totdat je alle kipstukjes gehad hebt.
  • Bak de kipstukjes in 8-10 min. gaar en krokant.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld een lekker sausje. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil