Ingrediënten
- 450-500 gr. aardappel
- 1 kleine ui
- 1 ei
- Gedroogde peterselie
- Peper
- Zout
- Paneermeel
- Zonnebloemolie

Ik heb altijd aardappels in huis. We eten dan ook best geregeld aardappels. Om de aardappels altijd op dezelfde manier te eten vind ik saai, dus zo af en toe probeer ik wat uit. Ik heb deze keer koekjes gemaakt van de aardappels. Ze smaken echt heerlijk en ze zijn lekker krokant. De aardappelkoekjes zijn makkelijk te maken en ze zijn leuk om te serveren bij een diner. Je kan het recept makkelijk verdubbelen of halveren.
Instructie
Hoe maak je het:
- Schil de aardappels en was ze.
- Rasp de aardappels met een fijne rasp.
- Schep de geraspte aardappels in een theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht uit de aardappels.
- Schep de aardappels in een kom.
- Snipper de ui heel fijn.
- Voeg de ui en het ei toe aan de aardappels.
- Voeg naar smaak peterselie, peper en zout toe aan de aardappels.
- Voeg 3-4 el paneermeel toe aan de aardappels en meng door elkaar.
- Schenk de olie in een koekenpan en laat de olie heet worden.
- Schep met behulp van 2 lepels hoopjes beslag in de pan.
- Druk de aardappels hoopjes plat en draai halverwege om zodat ze aan 2 kanten bruin en krokant bakken.
- Laat de aardappelkoekjes uitlekken op keukenpapier en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Serveer de aardappelkoekjes warm.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil