Ingrediënten
- ½ rode kool
- 1 winterwortel
- 2 el mayonaise
- 2 el magere kwark
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- ½ tl witte wijnazijn
- Peper
- Zeezout
- Eventueel: 1 appel

Als het buiten wat warmer is maak ik geregeld koolsla. Ik vind dat super lekker en eet het dus graag. Heerlijk bij het diner, bbq of als lunch. Ik maak de koolsla meestal zoals je het hier in het recept kan vinden. Koolsla maken is niet veel werk en het staat dus snel op tafel. Koolsla vind ik ook erg lekker in combinatie met bijvoorbeeld pulled chicken. Hiervan vind je ook een recept op mijn blog. Het recept van koolsla kan je makkelijk verdubbelen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Snij de halve rode kool heel fijn.
- Schil de wortel en verwijder de uiteinden.
- Snij de wortel in hele smalle reepjes(julienne).
- Meng de mayonaise, kwark, mosterd, honing en witte wijnazijn door elkaar.
- Voeg naar smaak peper en zeezout toe.
- Meng de rode kool en wortel door de mayonaise dressing.
- Voeg eventueel een fijn gesneden appel toe aan de koolsla.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil