Ingrediënten
Voor de koolrolletjes:
- 1 Chinese kool
- 300 gr. gehakt
- 1 ui
- Italiaanse kruiden
- Gerookt paprikapoeder
- Peper
- 1 ei
- Paneermeel
Voor de tomatensaus:
- 5 tomaten
- 1 kleine ui
- Gerookt paprikapoeder
- Peper
- Zeezout
- Tijm
Dit is een recept dat ik graag een keer wilde uitproberen. Het recept valt zo in de smaak hier thuis dat het nu geregeld bij ons op tafel staat. De koolbladeren blancheer je kort in kokend water. Vervolgens rol je gehakt in de kool. Over de koolrolletjes komt een heerlijke tomatensaus. Zet de koolrolletjes ruim een half uur in de oven en je hebt een heerlijke maaltijd. Ik serveer de koolrolletjes graag met aardappels en een salade. Het recept is voor 1 Chinese kool.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij het uiteinde van de kool en gooi weg.
- Haal de bladeren van de kool af.
- Breng in een grote pan water aan de kook.
- Blancheer de koolbladeren in porties 1-2 min.
- Laat de koolbladeren in ijskool water afkoelen.
- Laat de koolbladeren goed uitlekken.
- Doe het gehakt in een schaal.
- Snipper de ui fijn en voeg toe aan het gehakt.
- Voeg Italiaanse kruiden, gerookt paprikapoeder en peper naar smaak toe.
- Voeg het ei en paneermeel toe en meng door elkaar.
- Leg een koolblad op je werkblad.
- Rol met een deegroller over het koolblad zodat je de harde kern kneust.
- Leg een beetje gehakt op het koolblad en rol het koolblad om het gehakt heen.
- Leg het koolrolletje in een ovenschaal.
- Maak zo alle koolrolletjes en leg in een ovenschaal.
- Maak de tomatensaus:
- Was de tomaten en snij ze in stukken.
- Pureer de tomaten met een staafmixer.
- Snipper de ui heel fijn en voeg toe aan de tomaten.
- Voeg naar smaak gerookte paprikapoeder, peper, zeezout en tijm toe en meng alles door elkaar.
- Verdeel de tomatensaus over de koolrolletjes.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de koolrolletjes in 35 min. gaar.
- Serveer dicrect.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil