Kokoscake met rozijnen

Een heerlijk recept van een cake die makkelijk te maken is en waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan. In de cake zit kokos verwerkt. In de cake zitten ook rozijnen. Als er kinderen mee eten van deze cake wel ik de rozijnen in water. Eten er geen kinderen mee van de cake dan wel ik de rozijnen soms in witte rum. De rum geeft net een wat andere smaak aan de cake en die smaak past goed bij de kokos. Verschillende mogelijkheden dus voor deze cake. Uit de cake snijd je 8-10 stukken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Wel de rozijnen in lauw water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter in een pan en zet even aan de kant tot verder gebruik.
  • Doe de bloem, bakpoeder, zout, suiker en kokos in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg de eieren en stroop toe en meng door de droge ingrediënten.
  • Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag en meng door elkaar.
  • Giet het water van de rozijnen en dep de rozijnen droog.
  • Meng de rozijnen met 1-2 el bloem zodat de rozijnen rondom bedekt zijn met bloem. 
  • Spatel de rozijnen door het beslag. 
  • Bekleed een springvorm van 18 cm doorsnee met bakpapier en vet de randen in.
  • Giet het beslag in de springvorm.
  • Bak de cake in 50-55 gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. 

(Houd de cake in de gaten want deze wordt vrij snel donker. Dek de cake eventueel af met aluminiumfolie. )

  • Haal de cake uit de springvorm en laat op een rooster afkoelen.
  • Bestrooi de cake voor serveren met poedersuiker. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil