Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
-
150 gr. zelfrijzend bakmeel
-
Snufje zout
-
2 el geraspte kokos
-
1 blikje kokosmelk (400 gr.)
-
2 eieren
-
Boter
Voor erbij:
-
1 mango
-
Geraspte kokos
Kokos en mango vind ik een heerlijke smaken die goed bij elkaar passen. Ze doen me aan de zomer denken en dat is toch altijd fijn. Zorg dat de mango goed rijp is, dan smaakt hij veel lekkerder. Met dit recept bak ik 12-14 pannenkoeken.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, zout en geraspte kokos door elkaar.
-
Schud het blikje kokosmelk goed door.
-
Giet de kokosmelk in een kom en voeg de eieren toe.
-
Meng de kokosmelk en eieren door elkaar.
-
Voeg de kokosmelk/eieren toe aan het zelfrijzend bakmeel terwijl je met een garde alles door elkaar mengt.
-
Verwarm een klontje boter op hoog vuur in een koekenpan.
-
Bak 2-3 pannenkoeken tegelijk in een pan.
-
Voeg elke keer voor je nieuw beslag in de pan doet een klontje boter toe.
-
Houd de pannenkoeken die gaar zijn warm op een bord die op een pan met kokend water staat. Leg een deksel op de stapel pannenkoeken.
-
Schil ondertussen de mango en snij het vruchtvlees van de pit.
-
Snij de mango in stukjes.
-
Serveer de pannenkoeken met de mango stukjes en geraspte kokos.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil