Koffiebroodjes

We kregen laatst visite die gezellig bleven eten. Ik wilde wat lekkers maken voor de lunch. Het werden deze koffiebroodjes. De koffiebroodjes zijn erg goed gelukt en ze smaken heerlijk. Ik ga dit recept zeker vaker maken.Ik wilde niet van die grote koffiebroodjes maken maar wat kleinere. Wil je nu grote koffiebroodjes maken dan kan dat ook prima met dit recept. Rol het deeg dan aan de smalle kant op i.p.v. aan de brede kant zoals ik nu heb gedaan.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Wel de krenten en rozijnen in warm water.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Rol het croissantdeeg uit op bakpapier en duw de stippellijntje voorzichtig dicht.

vouw de randen dicht
  • Maak de banketbakkersroom zoals aangegeven staat op de verpakking.

  • Smeer met een lepel de banketbakkersroom op het deeg en laat een rand van ongeveer 5 cm vrij.

banketbakkersroom
  • Laat de krenten en rozijnen uitlekken in een zeef en dep ze daarna in keukenpapier droog.

  • Strooi de krenten en rozijnen over de banketbakkersroom.

krenten en rozijnen
  • Bestrijk de onderste rand deeg met een beetje water.

  • Rol het deeg op en begin aan de lange kant. (Wil je nu grote koffiebroodjes rol het deeg dan aan de korte kant op.)

opgerold deeg
  • Snij met een scherp mes plakken deeg van ongeveer 5 cm af en leg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

op de bakplaat
  • Bak de broodjes af in 12-15 min. tot ze mooi bruin zijn.

  • Haal de koffiebroodjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

afkoelen op het rooster
  • Maak met de poedersuiker en een lepel bietensap/bessensap een glazuur.

  • Doe het glazuur in een kleine spuitzak of cornetje en spuit het glazuur in streepjes over de koffiebroodjes.

lekker
  • Smullen maar!

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil