koffiebavarois eclairs

Eclairs zijn langwerpige soezen. Je maakt ze dan ook hetzelfde als soezen alleen spuit je ze anders op. Deze eclairs zijn gevuld met koffiebavarois. Ik voegde een scheutje bruine rum toe aan de eclairs. Je proeft de rum niet heel sterk. Je kan altijd meer rum toevoegen als je dat zou willen. Gebruik voor de bavarois sterke koffie zodat de smaak van koffie goed te proeven is.  

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe koffie, rum en basterdsuiker in een pan en warm op tot tegen de kook.
  • Roer tot alle suiker is opgelost in de koffie.
  • Knijp het water uit de gelatine en los de gelatine op in de koffie.
  • Zet het koffiemengsel in de koelkast tot het lauw is.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Spatel de slagroom door de koffie.
  • Zet de bavarois in de koelkast tot deze is opgestijfd. 

 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit het deeg in banen van 8 cm lang. 
  • Bak de eclairs in ongeveer 25-35 min. gaar. 
  • Haal de eclairs uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Maak met behulp van een scherp mesje een sneetje in de onderkant van de eclair. 
  • Schep de bavarois in een spuitzak.
  • Spuit via het sneetje in de onderkant van de eclair de bavarois in de eclair.
  • Meng voor het glazuur de poedersuiker met de koffie.
  • Doop de bovenkant van de eclairs in de glazuur.
  • Laat het overtollige glazuur eraf lopen.
  • Leg een mokkaboon op elke eclair.
  • Bewaar de eclairs in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil