Koffie-walnotenkoek

Ik zag het recept van deze koffie-walnotenkoek in het tijdschrift landleven staan. We gingen vlak daarna op familieweekend en ik besloot de koek te maken voor het weekend. De koek smaakt erg lekker. Belangrijk is dat je sterke koffie gebruikt anders proef je geen koffie. Je kan de koek in 10 grote stukken snijden of 20 kleine stukjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Smelt de boter in een pan en laat even staan tot verder gebruik.

  • Hak de walnoten die in de koek gaan in grove stukken.

  • Doe de havermout, bloem, gehakte walnoten, zout en kaneel in een kom.

  • Meng alles goed door elkaar.

  • Voeg de suiker en koffie toe aan het havermoutmengsel en roer goed door elkaar.

  • Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door elkaar.

  • Bekleed een bakvorm van 20x30 cm met bakpapier en vet de randen in.

  • Schep het havermoutmengsel in de bakvorm en duw met een lepel aan.

  • Bak de koek in 25-30 min. gaar.

  • Haal de koek uit de vorm en laat volledig afkoelen.

 

  • Schenk de hete koffie in een kom en smelt de boter hierin. (kan eventueel ook even in de magnetron zetten)

  • Schep lepel voor lepel de poedersuiker door het koffiemengsel en roer goed door met een garde.

  • Laat de glazuur afkoelen tot lichaamstemperatuur.

 

  • Doe de koek weer in de vorm.

  • Giet het glazuur over de koek en verdeel het netjes met een lepel.

  • Verdeel de 20 walnoten over de koek.

  • Snij de koek in stukken.

koffie-walnotenkoek

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil