Koffie-walnoot taart

Ik heb een grote zak walnoten liggen dus ik besluit iets met walnoten te gaan maken. Na even denken had ik het, ik ga een koffie-walnoot taart maken. Ik heb deze taart gemaakt voor een verjaardag. Ik vindt hem heerlijk en ik kreeg veel positieve reacties over deze taart. Ik ga deze taart dus zeker vaker maken. Als je deze taart ook wilt maken zorg er dan voor dat de boter op kamertemperatuur is. Veel plezier met het maken van deze taart en natuurlijk met het opeten!

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 24cm in.

  • Klop de boter en de suiker tot een luchtig mengsel.

  • Voeg een voor een de eieren toe en blijf goed mixen.

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout boven de kom en spatel rustig door het botermengsel.

  • Voeg de walnoten en de koffie toe en roer alles door elkaar.

  • Doe het beslag in de springvorm en bak circa 45 min. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.

  • Haal de cake uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.

  • Snij de cake horizontaal doormidden.

  • Mix de ingrediënten van de vulling goed door elkaar.

  • Verdeel de vulling op de onderste laag van de cake. Leg de bovenste laag op de vulling en duw voorzichtig aan.

  • Maak het glazuur door de poedersuiker en koffie door elkaar te roeren. Maak de glazuur niet te dun.

  • Giet de glazuur over de taart. Leg de overige walnoten bovenop de taart als garnering.

  • Bewaar de taart in de koelkast maar haal hem vroegtijdig uit de koelkast voor je hem gaat eten want anders is de vulling erg stevig.

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil