Knoflookbroodjes met kruiden

Deze broodjes zijn heerlijk met een kom soep. Je kan de broodjes koud eten maar ook als ze lauw zijn. Je kan de broodjes vooraf maken en op het moment dat je ze wilt eten nog even in de oven op 200 graden enkele minuten verwarmen. Deze broodjes zijn een echte aanrader om te maken. Het recept komt uit het boek 'brood uit eigen keuken' van Levine van Doorne.

 

Instructie

Hoe maak je het:

  • Doe de tarwebloem, semolina, gist, zout, olijfolie en water in een kom.

  • Mix het in 10-15 min. tot een soepel deeg. (het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kan trekken)

  • Vet een ruime kom in met zonnebloemolie.

  • Maak een bal van het deeg en leg deze in de kom. Draai het deeg een keer rond zodat alle kanten bedekt zijn met zonnebloemolie.

  • Dek de kom af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.

 

  • Vet je aanrecht ligt in met zonnebloemolie.

  • Stort het deeg op het aanrecht en duw de lucht eruit.

  • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes.

  • Bol elk stukje deeg op en laat afgedekt onder ingevet plasticfolie 15 min. rusten.

 

  • Vorm de broodjes zoals jij ze wilt. ( ik maakte knoopbroodjes)

  • Leg de broodjes met genoeg tussenruimte op een bakplaat.

  • Dek de broodjes af met ingevet plasticfolie.

  • Laat de broodjes op kamertemperatuur 45-60 min. rijzen tot ze in volume zijn verdubbeld.

 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden tijdens de 2de rijs.

  • Bak de broodjes in ongeveer 15 min. gaar en bruin.

  • Smelt ondertussen de roomboter in een pan.

  • Pers de knoflook uit en voeg toe aan de boter.

  • Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de boter en roer goed door elkaar.

  • Bestrijk de broodjes direct met het boter-kruidenmengsel als ze uit de oven komen.

  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

knoflookbroodjes met kruiden

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil