Knoflook-limoen garnalen met aioli

Garnalen zijn zo lekker. Ik mag ze graag als voorgerecht of lunch (met een lekkere salade) eten. Ik heb de garnalen deze keer eerst 30-45 min. in een marinade laten staan en daarna gebakken. Ze smaakten heerlijk. Ik gebruikte 9 garnalen voor dit recept.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Eerst maak je de marinade:

  • Pel de ui en hak zeer fijn.

  • Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en hak fijn.

  • Pers de teen knoflook uit.

  • Was de limoen en dep droog. 

  • Rasp de helft van de limoenschil.

  • Pers een halve limoen uit.

  • Doe de ui, koriander, knoflook. limoenrasp en schil in een kom. 

  • Voeg de olijfolie toe en meng door elkaar.

  • Voeg de garnalen toe en meng door elkaar.

  • Zet de garnalen 30-45 min. in de koelkast.

 

  • Haal de buitenste bladeren van de krop ijsbergsla. 

  • Leg de slabladeren in een schaaltje.

  • Snij de overgebleven limoen in partjes.

  • Snij de ui in dunne schijfjes.

  • Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en hak grof. 

  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur.

  • Voeg de garnalen met de marinade toe in de pan.

  • Draai het vuur laag.

  • Bak de garnalen 4 min. per kant. 

  • Schep de garnalen uit de pan in het schaaltje op de slabladeren. 

  • Sprenkel de dun gesneden ui en korianderblaadjes over de garnalen.

  • Serveer met de limoen en een schepje aioli. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil