Ingrediënten
Voor de marinade:
-
9 garnalen
-
4 takjes koriander
-
2 el olijfolie
-
1 teentje knoflook
-
1 limoen
-
½ rode ui
Verder nodig:
-
IJsbergsla
-
Aioli
-
2 takjes koriander
-
½ rode ui

Garnalen zijn zo lekker. Ik mag ze graag als voorgerecht of lunch (met een lekkere salade) eten. Ik heb de garnalen deze keer eerst 30-45 min. in een marinade laten staan en daarna gebakken. Ze smaakten heerlijk. Ik gebruikte 9 garnalen voor dit recept.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Eerst maak je de marinade:
-
Pel de ui en hak zeer fijn.
-
Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en hak fijn.
-
Pers de teen knoflook uit.
-
Was de limoen en dep droog.
-
Rasp de helft van de limoenschil.
-
Pers een halve limoen uit.
-
Doe de ui, koriander, knoflook. limoenrasp en schil in een kom.
-
Voeg de olijfolie toe en meng door elkaar.
-
Voeg de garnalen toe en meng door elkaar.
-
Zet de garnalen 30-45 min. in de koelkast.
-
Haal de buitenste bladeren van de krop ijsbergsla.
-
Leg de slabladeren in een schaaltje.
-
Snij de overgebleven limoen in partjes.
-
Snij de ui in dunne schijfjes.
-
Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en hak grof.
-
Verwarm een koekenpan op hoog vuur.
-
Voeg de garnalen met de marinade toe in de pan.
-
Draai het vuur laag.
-
Bak de garnalen 4 min. per kant.
-
Schep de garnalen uit de pan in het schaaltje op de slabladeren.
-
Sprenkel de dun gesneden ui en korianderblaadjes over de garnalen.
-
Serveer met de limoen en een schepje aioli.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil