Knapperige kikkererwten

Ik eet graag wat lekkers als ik ´s avonds op de bank zit. Nu zijn de meeste knabbels uit de winkel niet allemaal even gezond. Ik ben toen zelf wat gaan uitproberen en ik ben op dit recept uitgekomen. Deze gekruide kikkererwten zijn knapperig gebakken in de oven en smaken heerlijk. Bewaar ze goed luchtdicht en je kan ze een aantal dagen bewaren. Zorg ervoor dat je bakplaat niet te vol ligt want als de kikkererwten te dicht op elkaar liggen worden ze niet knapperig.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze goed af.
  • Dep de kikkererwten in een schone theedoek droog en verwijder de losse velletjes.
  • Meng in een kom de olijfolie, zeezout, peper, komijnpoeder, cayennepeper en tijm door elkaar.
  • Voeg de kikkererwten toe en meng alles door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de kikkererwten over de bakplaat. (zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen)
  • Bak de kikkererwten 25-30 min. in de oven.
  • Schep de kikkererwten tussendoor 2x om.
  • Haal de bakplaat uit de oven en voeg de pompoenpitten en zonnebloempitten toe en meng door elkaar.
  • Bak de kikkererwten nog 15-20 min. tot ze knapperig zijn.
  • Laat de kikkererwten afkoelen en bewaar ze luchtdicht in een trommel/bakje.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil

 

Delen