Kiwi-kokos slof

Ik eet graag een kiwi maar ik had nog nooit een kiwi gebruikt bij het bakken. Ik kreeg het idee om er kleine sloffen taartjes van te maken. In combinatie met de kokos zijn ze erg lekker geworden. De smaken passen ook goed bij de sloffenbodem. Veel plezier met het maken van deze heerlijke taartjes!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. 

  • Voeg suiker, basterdsuiker, rasp van ½ citroen en een snufje zout toe.

  • Meng alles goed door elkaar.

  • Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot het deeg een bal wordt.

  • Verpak het deeg in plasticfolie, duw plat en leg 1 uur in de koelkast.

 

  • Maak ondertussen de topping:

  • Week de gelatine in koud water.

  • Meng kwark, vanille extract en kokos door elkaar.

  • Klop de slagroom lobbig.

  • Spatel de slagroom door het kwarkmengsel.

  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.

  • Schep 3 el kwarkmengsel door de opgeloste gelatine en roer door elkaar.

  • Voeg de gelatine toe aan het kwarkmengsel en meng goed door elkaar.

  • Dek het kwarkmengsel af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.  


 

  • Ga nu verder met de bodem:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Meng het spijs met ½ ei door elkaar.

  • Doe het spijs mengsel in een spuitzak zonder spuitmondje. 

  • Bestrooi het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 mm dikte.

  • Druk met een ronde vorm van 10 cm doorsnee 6 deeg bodempjes uit. 

  • Leg de bodempjes in een vorm op de bakplaat.

  • Spuit een laagje spijs op de bodempjes tot 1 cm van de rand.

  • Bak de slof bodempjes in 15-20 min gaar. 

  • Laat de slof bodempjes een beetje afkoelen in de vorm en later op een rooster.

 

  • Doe het kwarkmengsel voor de topping in een spuitzak en knip de punt eraf.

  • Spuit het kwarkmengsel op de bodem maar hou rondom een rand van 0,5 cm vrij.

  • Schil de kiwi´s en snij in plakjes.

  • Snij de kiwi plakjes in 4 stukken.

  • Zet de kiwi stukjes tegen het kwarkmengsel op de rand die nog vrij is. 

  • Bedek het kwarkmengsel volledig met stukjes kiwi.

  • Strooi kokos over de kiwi.

kiwi-kokos slof

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil