Kipstoof met champignons uit de oven

Dit is een gerecht van een heerlijke kipstoof met champignons uit de oven. De kipstoof heeft een dakje van bladerdeeg en dat maakt dit gerecht nog lekkerder. Ik kook de wortel en krieltjes eerst kort voor zodat ze zacht zijn als je ze gaat eten. Hou je meer van beetgaar dan hoef je de wortel en krieltjes niet voor te koken. Dit recept is voor 4-5 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de kippendijfilets in blokjes.
  • Giet een scheutje olijfolie in een pan en laat de olie heet worden.
  • Voeg de kip toe. Bestrooi de kip met zout en peper en bak de kip al omscheppend rondom gaar op laag vuur.
  • Snij de uiteinden van de wortel en verwijder met een dunschiller de schil.
  • Hak de wortel in stukjes.
  • Kook de wortel en krieltjes ongeveer 4-5 min.
  • Pel de ui en snij in stukjes.
  • Pers de teen knoflook uit boven de ui.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de kip en laat een paar min meebakken.
  • Giet de wortel en krieltjes af en voeg toe aan de kip.
  • Snij ondertussen de champignons en zongedroogde tomaten in stukjes/plakjes.
  • Snij de peterselie fijn.
  • Voeg de champignons, tomaten en peterselie toe aan de pan.
  • Voeg de kippenbouillon en kookroom toe aan de pan en meng door elkaar.
  •  Laat de kippenstoof 5 min. zachtjes koken. 
  • Roer de maizena met een scheutje water tot een papje.
  • Giet het maizenapapje in de pan en meng door elkaar.
  • Laat nog een paar minuten koken tot het vocht wat indikt.
  • Schep de kippenstoof in een ovenschaal.
  • Dek de ovenschaal af met bladerdeeg.
  • Maak in het midden van het bladerdeeg een gat zodat de warme lucht kan ontsnappen.
  • Kluts het ei en bestrijk het bladerdeeg met ei.
  • Zet de kippenstoof voor 35-40 min. in de oven.
  • Serveer warm. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil