Kipshoarma

Shoarma is super simpel te maken en ik doe dat ook geregeld. Ik maak altijd kipshoarma. Ik gebruik altijd kippendijfilet omdat dat iets vetter is en minder droog wordt tijdens het bakken dan kipfilet. Ik serveer mijn kipshoarma met een pitabroodje of een stuk turks brood. Als saus eet ik er altijd Chilisaus bij. Houd je meer van knoflooksaus dat kan dat natuurlijk ook.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de kippendijfilet in blokjes of reepjes.
  • Meng de shoarmakruiden met de olijfolie in een schaal.
  • Voeg de kipblokjes/reepjes toe en meng door elkaar.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en laat 30 min. marineren.

 

  • Pel de ui en snij in halve cirkels.
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Snij de halve paprika in kleine blokjes.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe aan een wokpan.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak op middelhoog vuur 3-4 min.
  • Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.
  • Voeg de kip toe en bak mee tot de kip gaar is.
  • Serveer de kipshoarma met een broodje, sla en Chilisaus

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil