Kipsaté empanadas

Ik eet graag kipsate. Deze keer heb ik de kipsaté gemengd rijst en verwerkt tot een empanada. Je hebt dus een heerlijke krokante buitenkant van bladerdeeg en de empanadas zijn gevuld met kipsaté en rijst. Ik serveer bij deze empanadas meestal een salade met groene groenten zoals sla, peultjes, sperziebonen enz. Met dit recept maak je 8-10 empanadas. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij voor de marinade de ui fijn en doe in een kom.
  • Pers de knoflook uit boven de kom. 
  • Voeg de gemberpoeder, korianderpoeder, basterdsuiker, sambal, ketjap, sap van ½ citroen en de olijfolie toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Snij de kippendijfilet in blokjes van 2x2 cm.
  • Voeg de kippendijfilet toe aan de kom en meng goed met de marinade.
  • Dek de kom van en laat de kip minimaal 30-45 min. marineren. 
  • Bak de kip daarna al omscheppend in een pan tot de kip gaar is.
  • Schep de kip uit de pan in een schaal en laat de kip afkoelen.

 

  • Kook ondertussen de rijst zoals staan aangegeven op de verpakking.
  • Laat de rijst afkoelen.

 

  • Maak de pindasaus ook ondertussen:
  • Pel de ui en snij in kleine stukjes.
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Doe de olijfolie in een pan en verwarm het.
  • Voeg de ui en knoflook toe.
  • Fruit de ui en knoflook in de pan in 3-4 min. 
  • Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper. Snij de peper in kleine stukjes.
  • Snij de schil van de gember en rasp de gember. 
  • Voeg de peper en gember toe en bak 2 min. mee.
  • Voeg de pindakaas, kokosmelk, ketjap manis, basterdsuiker en het sap van ½ citroen toe.
  • Meng alles door elkaar en laat de saus 3-4 min. koken. Blijf wel roeren!
  • Voeg eventueel water toe als de saus te dik is.
  • Laat de saus afkoelen.

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Rol het bladerdeeg uit op je werkblad een steek cirkels van 11 cm doorsnee uit het deeg.
  • Voeg de rijst toe aan de kip.
  • Meng naar smaak de pindasaus door de kip. ( ik gebruik niet het volledige recept van de saus)
  • Meng alles goed door elkaar en verdeel het kipmengsel over de deeg cirkels.
  • Kluts het ei en bestrijk de buitenste randen van het deeg met ei.
  • Vouw het deeg dicht en duw de randen goed aan. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de empanadas op de bakplaat.
  • Bestrijk de empanadas met ei en bak ze in 18-20 min. gaar en bruin.
  • Serveer de empanadas direct en met bijvoorbeeld een salade.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil