Kipsaté

Kipsaté is makkelijk zelf te maken en het is super lekker. Ik maak de saté van kippendijfilet maar je kan het ook van kipfilet maken. Bak de kipsaté op de bbq of in een grillpan zodat er een mooie grillstreep op komt. Serveer de kipsaté met pindasaus en gefrituurde uitjes. Gebruik je houten satéprikkers, leg deze dan 30 min voor gebruik in een schaal met koud water. De houten prikkers verbranden zo veel minder snel op de bbq. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij voor de marinade de ui fijn en doe in een kom.
  • Pers de knoflook uit boven de kom. 
  • Voeg de gemberpoeder, korianderpoeder, basterdsuiker, sambal, ketjap, sap van ½ citroen en de olijfolie toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Snij de kippendijfilet in blokjes van 2x2 cm.
  • Voeg de kippendijfilet toe aan de kom en meng goed met de marinade.
  • Dek de kom van en laat de kip 30-45 min. marineren. 
  • Leg ondertussen houten satéprikkers in een schaal met water. (dit voorkomt dat de satéprikkers snel verbranden op de bbq)

 

  • Maak ondertussen de saus:
  • Pel de ui en snij in kleine stukjes.
  • Pers de teen knoflook uit.
  • Doe de olijfolie in een pan en verwarm het.
  • Voeg de ui en knoflook toe.
  • Fruit de ui en knoflook in de pan in 3-4 min. 
  • Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper. Snij de peper in kleine stukjes.
  • Snij de schil van de gember en rasp de gember. 
  • Voeg de peper en gember toe en bak 2 min. mee.
  • Voeg de pindakaas, kokosmelk, ketjap manis, basterdsuiker en het sap van ½ citroen toe.
  • Meng alles door elkaar en laat de saus 3-4 min. koken. Blijf wel roeren!
  • Voeg eventueel water toe als de saus te dik is. 

 

  • Prik 4-5 stukjes kip aan een satéstokje.
  • Bak de kipsaté op de bbq of in de grillpan tot het gaar is.
  • Serveer met de pindasaus en gefrituurde uitjes.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil