Kippensoep

Wederom een heerlijk soep recept wat bij mijn moeder vandaan komt. De kippensoep die mijn moeder altijd maakt vind ik zo lekker. Ik heb haar het recept gevraagd zodat ik het zelf ook kan maken. Natuurlijk deel ik het recept met jullie op mijn blog. Het recept is voor 5 liter soep dus je kan er met veel personen van eten. Je kan de soep ook goed invriezen zodat je een voorraadje hebt in de vriezer.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Pel de uien en snij in halve ringen.
  • Snij de prei in ringen.
  • Schil de wortel en snij in stukjes.
  • Doe de uien, prei en wortel in een grote pan.
  • Voeg 3 liter water toe en breng aan de kook.
  • Bestrooi de kippenpoten en het kippenpoulet met peper en zout.
  • Als de soep kookt voeg je de kippenpoten en kippenpoulet toe. 
  • Voeg de kippenbouillonblokjes toe en roer door elkaar.
  • Laat de soep onder af en toe roeren 1½-2 uur zachtjes koken.
  •  
  • Haal de kippenpoten uit de pan.
  • Verwijder de botten en snij het vlees klein.
  • Doe het vlees weer in de pan.
  • Voeg nog 2-2,5 liter water toe. 
  • Voeg vermicelli naar smaakt toe en breng de soep weer aan de kook.
  • Laat de soep nog 15 min. zachtjes doorkoken.
  • Pluk ondertussen de blaadjes van de selderij steeltjes af.
  • Was de blaadjes en snij ze fijn.
  • Voeg de selderij toe aan de soep.
  • Voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak.  

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil