Kip in spek met champignon-roomsaus

Dit recept vond ik op de site keukenliefde. Ik heb het recept wel wat aangepast naar mijn wensen. Ondertussen heb ik het recept al een aantal keer gemaakt en elke keer valt het weer in de smaak. Het fijne aan dit recept is dat je het voor meerdere personen tegelijk kan maken. Snij de kipfilet als deze uit de oven komt in 4 of 5 stukken. Als je gasten hebt kunnen ze allemaal een stukje proeven. Je kan natuurlijk ook 1 kipfilet per persoon rekenen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Bestrooi de kipfilet met zout en peper.

  • Wikkel de ontbijtspek plakjes om de kipfilet. (2 a 3 plakjes per kipfilet)

  • Doe een scheutje olie in een koekenpan en laat het warm worden.

  • Bak de kipfilet rondom bruin in de pan. (ze hoeven niet helemaal gaar te zijn want ze garen nog verder in de oven)

kip in spek
  • Vet een ovenschaal in en leg de kipfilets in de ovenschaal.

  • Snij de ui in ringen en pers de knoflook uit. (dit kan in dezelfde pan waar je de kipfilet in hebt gebakken)

  • Was de champignons en snij ze in plakjes.

  • Voeg de champignons toe aan de uien en bak op hoog vuur even mee.

  • Voeg de witte wijn, slagroom, tijm en peterselie toe en roer goed door elkaar.

  • Kook het geheel kort totdat de saus een beetje is ingedikt.

  • Verdeel de champignon-roomsaus over de kipfilet en bak 20 – 30 min. in de oven.

kip in spek met champignon roomsaus

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil