Kip-pruimen stoof

Kip en pruimen zijn een verrassend lekkere combinatie. De pruimen maken dit recept heerlijk fris op te eten. Stoof de pruimen niet te lang mee want dan worden ze erg papperig. Je kan het beste pruimen gebruiken die nog niet rijp zijn. Van dit recept kan je met ongeveer 3 personen eten. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Bak de kip in boter tot deze rondom verkleurd is.
  • Pel ondertussen de uien en snij in halve ringen.
  • Haal de kip uit de pan.
  • Voeg de uien en de komijnpoeder toe in de pan en fruit de uien in 5 min. 
  • Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en roer alles door elkaar.
  • Snij de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan. 
  • Voeg de kip toe aan de pan en zet een deksel op de pan. 
  • Laat het gerecht zo 15 min. stoven op laag vuur.
  • Snij ondertussen de pruimen doormidden en verwijder de pit.
  • Voeg de pruimen toe aan de pan en laat het gerecht nog 20 min. stoven op laag vuur met het deksel op de pan. 
  • Roer de maizena met een beetje water tot een papje.
  • Haal de kip even uit de pan.
  • Voeg het maizena papje toe aan de stoof en meng door elkaar.
  • Doe de kip weer in de pan. 
  • Laat de stoof op laag vuur nog 5-8 min. doorkoken. 
  • Kook ondertussen de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. 
  • Als de rijst gekookt is en het water is afgegoten voeg dan de ras el hanout toe aan de rijst en roer door de rijst.
  • Snij de blaadjes munt fijn.
  • Serveer de kip-pruimen stoof met de rijst, een schepje griekse yoghurt en de munt.  

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil