Kip-prei pastei

Deze kip-prei pastei staat regelmatig op het menu bij ons. De smaak is erg lekker en het is niet lastig te maken. Als je over hebt kan je de pastei prima invriezen. Ik maak deze pastei van een rol kant en klaar bladerdeeg. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het bladerdeeg zelf te maken maar dan kost het wel meer tijd. Hou er rekening mee dat je het kip-prei mengsel eerst lauw laat worden voor je het op het deeg legt anders scheurt je deeg en dat wil je niet.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Snij de prei in dunne ringen. Snij de kip in kleine stukjes.

  • Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en wok de prei en tijm in de pan 5-10 min. tot de prei zacht is.

  • Bak de kip ondertussen in een koekenpan gaar.

  • Schenk de slagroom bij de prei en laat 5 min. doorkoken. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  • Laat de prei en de kip afkoelen tot het lauw is.

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Rol het bladerdeeg uit en snij in 4 stukken. Verdeel de prei en kip over het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg goed dicht en smeer er losgeklopt ei op.

  • Bak de pastei 25-30 min. in de oven.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil