Kip met gamba´s in roomsaus

Kip en gamba´s zijn een heerlijke combinatie. In dit recept zijn de kip en gamba´s gecombineerd met een heerlijk roomsaus. Ik heb zongedroogde tomaten toegevoegd en citroentijm. Kan je geen citroentijm vinden dan kan je ook gewone tijm gebruiken. Ik serveerde dit recept met gebakken aardappels en een salade. Dit recept is voor 3 personen. 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Doe een scheutje olijfolie in een pan en laat de olie warm worden.
  • Bak de gamba´s 3 min. per kant tot ze roze/oranje zien.
  • Schep de gamba´s uit de pan. 
  • Leg de kip tussen een vel bakpapier en vouw het bakpapier dubbel.
  • Sla de kip plat met een vleeshamer of onderkant van een pan.
  • Bestrooi de kip met peper en zout.
  • Bak de kip in dezelfde pan als de gamba´s gaar.
  • Haal de kip uit de pan.
  • Snij de zongedroogde tomaten fijn.
  • Voeg de kippenbouillon, kookroom, zongedroogde tomaten en citroentijm toe aan de pan en breng aan de kook. 
  • Laat de inhoud van de pan inkoken tot je een saus naar gewenste dikte hebt.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroen af en roer door de saus. 
  • Voeg de kip en gamba´s toen en warm ze op in de saus.
  • Serveer met gebakken aardappels en salade. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil