Ingrediënten
- 3 kippendijfilets
- 2 el ketjap manis
- 2 el gembersiroop
- ¼ tl chilivlokken
- 1 citroen
Hier een heerlijk recept van kip-citroen spiesjes. Een super simpel recept maar erg lekker. Het is een favoriet hier in huis als we gaan bbqen. Ik heb een marinade gemaakt met ketjap manis, gembersiroop, chilivlokken en citroensap. Wij vonden deze marinade erg lekker. Wil je de spiesjes wat pittiger hebben, voeg dan wat meer chilivlokken toe aan de marinade.
Instructie
Hoe maak je het:
- Snij de kippendijfilet in stukjes.
- Meng in een schaal de ketjap manis, gembersiroop en chilivlokken.
- Voeg het sap van ½ citroen toe
- Voeg de kip toe en meng die door de marinade.
- Dek de schaal af met plasticfolie en laat de kip minimaal 1 uur marineren.
- Leg de houten satéprikkers 30 min. voor je de kip gaat rijgen in een schaal water. (de prikkers verbranden zo veel minder snel op de bbq)
- Rijg de kip stukjes aan een stokje.
- Bak de spiesjes op de bbq of in een grillpan rondom gaar.
- Serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil