Kip-citroen spiesjes

Ik heb deze kip-citroen spiesjes gemaakt en daarna heerlijk gegrild op de bbq. Als het mooi weer is steken wij graag de bbq aan. Ik vind het altijd leuk om zelf een aantal dingen te maken en niet alles kant en klaar in de winkel te kopen. Deze spiesjes zijn makkelijk te maken en ze smaken heerlijk. Het recept is makkelijk te verdubbelen als je dat zou willen.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Snij de kippendijfilet in stukjes.
  • Meng in een schaal de olijfolie en Italiaanse kruiden.
  • Pers de teen knoflook boven de schaal uit.
  • Voeg het sap van ¼ citroen toe aan de schaal en meng alles door elkaar.
  • Voeg de kip toe en meng door de marinade.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en laat de kip minimaal 1 uur marineren. 

 

  • Leg de houten satéprikkers 30 min. voor je de kip gaat rijgen in een schaal water. (de prikkers verbranden zo veel minder snel op de bbq)
  • Snij de citroenen in stukjes.
  • Rijg de kip en citroen stukjes aan een stokje.
  • Bak de spiesjes op de bbq of in een grillpan rondom gaar.
  • Serveer direct.  

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil