Kersttulband

Dit is een recept van Rutger v/d Broek. (Je kan het recept dus ook op www.rutgerbakt.nl vinden) Ik heb dit recept al een heel aantal keer gemaakt en deze cake smaakt werkelijk heerlijk! Iedereen die hem geproefd heeft is super enthousiast en wil het recept. Ga deze cake dus vooral maken en geniet!

Belangrijk om te weten is dat je de vulling een nacht over moet laten wellen dus begin optijd!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de tuttifrutti in kleine stukjes.

  • Meng in een kom de gesneden tuttifrutti met de cranberry´s, rozijnen en de appelsap. 

  • Dek de kom af met plasticfolie en laat de vruchten een nacht wellen.

 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

  • Vet een tulbandvorm in met boter en bestrooi de randen met paneermeel. (klop het teveel aan paneermeel uit de vorm)

  • Was de citroen en dep droog. Rasp de gele schil van de citroen. 

  • Doe het spijs, boter, basterdsuiker, zout, vanille extract, en de citroenrasp in een kom. 

  • Klop het mengsel in ongeveer 5 min. romig.

  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe. 

  • Meng de bloem en bakpoeder en zeef in gedeeltes boven het beslag. 

  • Spatel rustig door elkaar.

  • Laat de gewelde vruchten uitlekken in een zeef. 

  • Meng de 2 el bloem door de nog vochtige vruchten.

  • Spatel de vruchten door het beslag.

  • Schep het beslag in de tulbandvorm.

  • Bak de cake in 60-70 min. gaar. (controleer met een sateprikker of de cake gaar is)

  • Laat de cake 10 min. afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster. Laat de cake volledig afkoelen.

 

  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. 

  • Is het amandelschaafsel bruin, haal het uit de pan en schep op een bord. Laat volledig afkoelen.

 

  • Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur.

  • Verdeel het glazuur over de tulband en strooi het amandelschaafsel over het glazuur. 

kersttulband

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil