Kersttaart met chocolade en frambozen

Deze heerlijke kersttaart is even werk om te maken maar hij smaakt super lekker. Je bakt een chocolade biscuit. Deze biscuit wordt gevuld met mascarpone room en frambozen. Ik heb voor deze taart ook chocolade decoratie gemaakt. Als je dit teveel werk vind kan je dan ook overslaan en kant en klare chocolaatjes kopen in de winkel en deze gebruiken voor decoratie. Het is een grote taart waar je met 10-12 personen van kan eten.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Maak eerst de frambozen vulling.
  • Leg 8 frambozen apart weg voor decoratie.
  • Doe de frambozen en de poedersuiker in een pan.
  • Pureer de frambozen met een pureestamper.
  • Breng de frambozen aan de kook. 
  • Laat de frambozen 3-4 min. koken
  • Giet de frambozen in een zeef zodat de pitjes niet in de frambozen vulling komen. Vang het sap op.
  • Schenk het frambozensap weer in een pan en breng op laag vuur aan de kook.
  • Meng de maizena met een beetje water tot een papje en voeg toe aan de frambozen terwijl je goed roert.
  • Laat de frambozen vulling kort doorkoken tot het is ingedikt.
  • Giet de frambozen vulling in een schaal en dek af met plasticfolie.
  • Laat de frambozen vulling in de koelkast afkoelen. 

 

  • Je start met het maken van de chocoladebiscuit.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom van de mixer.
  • Voeg het water en zout toe en mix het geheel stijf.
  • Voeg tijdens het kloppen de suiker geleidelijk toe.
  • Voeg de eidooiers 1 voor 1 toe.
  • Meng bloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar en zeef boven het eimengsel.
  • Spatel het rustig door elkaar.
  • Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en vet de rand in.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak de chocoladebiscuit in 30-35 min. gaar.
  • Haal de biscuit uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Maak ondertussen de chocolade decoratie:
  • Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron.
  • Giet de chocolade in een spuitzak.
  • Spuit 8-10 chocolade cirkels op een plastic sheet.
  • Spuit de overige chocolade in druppels van 2-3 cm doorsnee ook op een plastic sheet. 
  • Bestrooi de 8-10 cirkels met sprinkles.
  • Veeg de druppels chocolade met behulp van een theelepel uit zodat en een soort maan vorm ontstaat.
  • Laat de chocolade uitharden in de koelkast.

 

  • Mix de mascarpone los in een kom.
  • Voeg de slagroom en vanillesuiker toe en mix tot een stijve massa.
  • Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Snij de chocoladebiscuit 2x horizontaal doormidden. 
  • Spuit op de onderste plak biscuit een laagje mascarpone room en strijk het glad met een lepel. 
  • Spuit langs de rand een opstaand randje mascarpone room.
  • Schep de ⅓ van de frambozen vulling op de roomlaag.
  • Leg de middelste plak biscuit op de room en duw voorzichtig een beetje aan. 
  • Spuit op de middelste plak biscuit een laagje mascarpone room en strijk het glad met een lepel. 
  • Spuit langs de rand een opstaand randje mascarpone room.
  • Schep ⅓ van de frambozen vulling op de roomlaag.
  • Leg de bovenste plak biscuit op de taart en duw een beetje aan. 
  • Spuit op de bovenkant van de taart een laagje mascarpone room en strijk het glad met een lepel. 
  • Bestrijk de zijkanten van de taart met een dun laagje mascarponeroom. 
  • Spuit langs de rand een opstaand randje mascarpone room.
  • Schep de overgebleven frambozen vulling op de roomlaag.
  • Plak de chocolade cirkels met sprinkles aan de buitenkant van de taart.
  • Verdeel de overige chocolade decoratie over de bovenkant van de taart.
  • Decoreer de taart met de apart gezette frambozen. 
  • Zet de taart in de koelkast tot gebruik.

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil