Kerstcake met sinaasappel en rum

Dit is het recept van een heerlijke cake. Ik heb hem kerstcake genoemd maar ook op andere momenten smaakt deze cake heerlijk. Ik gebruik in dit recept dadels, hierdoor wordt de cake lekker smeuïg. De echte smaakmakers in deze cake zijn de rum en sinaasappel. Heerlijk in combinatie met elkaar. Kortom, een heerlijke cake die je zeker op je (kerst)tafel wilt hebben staan.  

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  • Verwijder de pitten uit de dadels.
  • Doe de dadels, gedroogde pruimen, rozijnen, kokend water, rum en baking soda in een blender en laat 10 min. staan.

 

  • Draai het dadelmengsel tot een gladde massa.
  • Smelt de boter en zet even weg tot verder gebruik. 
  • Meng zelfrijzend bakmeel en basterdsuiker in een kom. 
  • Was de sinaasappels en dep droog.
  • Rasp de oranje schil van de sinaasappels en meng door het bakmeel.
  • Voeg boter, vanille extract, eieren en het dadel mengsel toe aan het bakmeel en meng door elkaar.
  • Vet een bakvorm goed in en schep het beslag in de bakvorm.
  • Bak de cake in 50-55 min. gaar. (Controleer met een satéprikker of de cake gaar is)
  • Laat de cake 5 min. op een rooster staan voordat je de cake lost uit de bakvorm. 
  • Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

 

  • Schep de poedersuiker in een bakje.
  • Snij een sinaasappel(waar je de schil hebt gebruikt voor in de cake) en pers 2-3 el sap uit boven de poedersuiker.
  • Meng door elkaar tot een egaal glazuur.
  • Schenk het glazuur over de cake. 
  • Bewaar de cake luchtdicht.   

 

Eet smakelijk!!

 

 

Groetjes, Wil