Ingrediënten
Voor het deeg:
- 1 tl gedroogde gist
- 90 ml melk
- 25 gr. suiker
- 245 gr. tarwebloem
- Zout
- 1 eieren
- 50 gr. boter
Voor de vulling:
- 75 gr. tutti frutti
- 35 gr. rozijnen
- 25 gr. cranberry´s
- 50 gr. boter
- 1 sinaasappel
- 25 gr. witte basterdsuiker
- 2 el banketbakkersroompoeder
Verder nodig:
- 1 ei
- Parelsuiker
- 40 gr. poedersuiker
- ½ el water
Deze broodjes vinden wij heel erg lekker. Je maakt eerst het deeg voor deze broodjes. Vervolgens vul je de broodjes met tutti frutti, rozijnen en cranberry´s. Als je de broodjes aan het bakken bent ruikt het in huis al heerlijk. De broodjes smaken net zo lekker als ze ruiken. Met dit recept maak je 6-7 broodjes. Je kan het recept makkelijk verdubbelen als je meer broodjes wilt. Gebruik dan wel een ruimere vorm om de broodjes in te bakken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de melk tot deze lauw-warm is.
- Doe de melk, gist en 1 tl suiker in een kom en roer door elkaar.Laat het mengsel 10 min. op een warme plek staan tot het mengsel schuimig wordt.
- Doe de bloem, suiker en een snufje zout in een kom.
- Meng met een mixer met deeghaak door elkaar.
- Zet de mixer op een lage stand en giet langzaam het gistmengsel in de kom.
- Kluts het ei en voeg die ook toe aan het bloem mengsel.
- Laat het deeg op een lage snelheid zo'n 10 min. kneden.
- Snij de boter in blokjes en voeg blokje voor blokje toe tot de boter is opgenomen in het deeg.
- Vet een kom ligt in met zonnebloemolie en doe het deeg in de kom.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat op een warme plaats 1,5 uur rijzen.
- Snij de tutti frutti in kleine stukjes.
- Doe de tutti frutti, rozijnen en cranberry´s in een schaaltje.
- Schenk lauw-warm water bij het fruit en laat het wellen.
- Was de sinaasappel en dep droog.
- Rasp de oranje schil van de sinaasappel en meng door de boter.
- Giet het fruit in een zeef zodat het vocht eruit kan lopen.
- Meng 2 el banketbakkersroompoeder door de vruchten.
- Bestrooi je werkblad met een beetje bloem.
- Duw de lucht uit je deeg. Rol je deeg uit tot een rechthoek 4-5 mm dikte.
- Bestrijk het deeg met het botermengsel, laat aan de korte kant een strook van 4-5 cm onbedekt van boter.
- Strooi de basterdsuiker over de boter.
- Verdeel het fruit over de suiker.
- Rol het deeg op en begin aan de korte kant met vulling.
- Snij het deeg in 6-7 plakken.
- Bekleed een vorm van 20x20 met bakpapier.
- Leg de deegplakken in de vorm en dek af met plasticfolie.
- Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kluts het ei en bestrijk de broodjes met ei.
- Strooi parelsuiker over de broodjes.
- Bak de broodjes in 30-35 min. knapperig en bruin.
- Haal de broodjes uit de oven en laat afkoelen een rooster.
- Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur.
- Spuit het glazuur over de broodjes en serveer direct.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil