Ingrediënten
- 100 gr. cranberry´s
- 400 gr. zelfrijzend bakmeel
- 50 gr. volkorenmeel
- 2,5 tl bakpoeder
- ½ tl kaneel
- 75 gr. zachte boter
- 50 gr. suiker
- 2 eieren
- 225 ml melk
- 1 appel
Deze scones zijn heerlijk van smaak en passen perfect bij kerst. Wil je een lekker kerstontbijt of ga je met een hele groep brunchen dan zijn deze scones daar uitstekend voor geschikt. Het is niet super veel werk om deze scones te maken dus je staat niet heel lang in de keuken. Met dit recept maak je ongeveer 10 scones.
Instructie
Hoe maak je het:
- Wel de cranberry´s in warm water.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, volkorenmeel, bakpoeder en kaneel in een kom en meng door elkaar.
- Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door de meel tot er kruimels ontstaan.
- Meng de suiker door het deeg.
- Klop de eieren los in een beslagkom.
- Voeg de melk toe tot je 300 ml hebt.
- Meng de melk en eieren door het meel maar bewaar 3 el apart.
- Giet het water van de cranberry´s en dep ze droog.
- Voeg de cranberry´s toe aan het beslag.
- Schil de appel en rasp hem grof.
- Voeg de appel toe aan het beslag en meng door elkaar.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 1-2 cm dikte.
- Steek met een ronde steker van 9 cm doorsnee scones uit het beslag.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de scones op de bakplaat.
- Bestrijk de scones met het apart gezette melk/ei mengsel.
- Bak de scones in 10-15 min. gaar en bruin.
- Laat de scones afkoelen op een rooster.
- Bewaar de scones onder een schone theedoek.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil