Kersen-slagroom flappen

Ik zie deze kersen-slagroom flappen vaak in de supermarkt liggen. Ik neem ze daar nooit mee want ik maak ze veel liever zelf. Het is een leuk recept om te maken en niet moeilijk. Ik maak de kersenvulling zelf. Als je dit teveel werk vindt kan je ook een blikje vlaaifruit uit de supermarkt gebruiken. Het recept is voor 5 kersen-slagroom flappen.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg schuin doormidden zodat je 2 driehoeken hebt.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Leg het deeg op een bakplaat die is bekleed met bakpapier.
  • Kluts het ei en bestrijk het deeg met ei. 
  • Strooi rietsuiker over het deeg. 
  • Strooi amandelschaafsel over het deeg en duw een beetje aan.
  • Bak het bladerdeeg in 15-18 min. gaar en bruin. 
  • Laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster.

 

  • Maak ondertussen de vulling:
  • Giet de kersen uit in een vergiet en vang het sap op. 
  • Roer in een schaaltje de maizena met 50 ml kersensap tot een papje.
  • Doe de overige kersensap met het sap van ¼ citroen, kaneel en suiker in een pan.
  • Breng al roerend aan de kook. 
  • Als het mengsel kookt voeg je het maizena papje toe.
  • Laat kort meekoken tot het gebonden is. 
  • Giet het mengsel in een schaal en meng de kersen erdoor heen. 
  • Laat de kersenvulling volledig afkoelen. 
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • Schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Bewaar de slagroom in de koelkast tot gebruik.

 

  • Bouw de kersen-slagroom flappen vlak voor je ze gaat eten op zodat het bladerdeeg krokant blijft.
  • Leg de bladerdeegplakjes met de kant waarop het amandelschaafsel zit naar beneden.
  • Spuit slagroom op het bladerdeeg.
  • Schep kersenvulling op de slagroom en zet het andere bladerdeeg plakje op de kersenvulling. Duw voorzichtig een beetje aan. 
  • Serveer de kersen-slagroom flappen direct. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil