Ingrediënten
Voor de biscuit:
- 3 eieren
- Snufje zout
- 95 gr. suiker
- 1 tl vanille extract
- 70 gr. bloem
- 25 gr cacao
- 25 ml water
- Poedersuiker
Voor de vulling:
- 125 gr. mascarpone
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gr. amarenen kersen
Verder nodig:
- Siroop van de amarenen kersen
- Pure chocolade
Kersen en chocolade is een heerlijke combinatie. Voor deze taartjes gebruikte ik amarenen kersen. Ik bakte eerst een biscuit en stak daar cirkels uit. Elke taartje heeft dus 3 biscuit cirkels. Ik gebruikte een uitsteekvorm van 9 cm doorsnee. Vind je dat te groot dan kan je er voor kiezen om een kleinere uitsteekvorm te gebruiken. Met dit recept kan je 3 kersen-chocolade taartjes maken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix eieren, zout, suiker en vanille extract in 5-6 min. tot een witte massa.
- Zeef de bloem en cacao boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
- Giet het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.
- Bak de biscuit in 9-10 min. gaar.
- Haal de biscuit uit de oven.
- Stort de biscuit op een rooster en verwijder het bakpapier.
- Laat de biscuit afkoelen.
- Steek 9 cirkels uit met een uitsteekvorm van 9 cm doorsnee.
- Roer de mascarpone los.
- Voeg de slagroom en vanillesuiker toe.
- Pureer de amarenen kersen en voeg toe aan het mascarpone mengsel.
- Mix door elkaar tot een egale stevige massa.
- Doe de vulling in een spuitzak.
- Spuit toeven vulling op een biscuit cirkel.
- Leg een biscuit cirkel op de kersen toeven.
- Spuit toeven vulling op de biscuit cirkel en stapel een biscuit cirkel op de kersen toeven.
- Spuit toeven vulling op de bovenste biscuit cirkel.
- Maak zo ook de andere twee taartjes.
- Sprenkel wat siroop van de amarenen kersen over de taartjes.
- Rasp de chocolade boven de taartjes.
- Bewaar de taartjes in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil