Kersen-chocolade taartjes

Kersen en chocolade is een heerlijke combinatie. Voor deze taartjes gebruikte ik amarenen kersen. Ik bakte eerst een biscuit en stak daar cirkels uit. Elke taartje heeft dus 3 biscuit cirkels. Ik gebruikte een uitsteekvorm van 9 cm doorsnee. Vind je dat te groot dan kan je er voor kiezen om een kleinere uitsteekvorm te gebruiken. Met dit recept kan je 3 kersen-chocolade taartjes maken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix eieren, zout, suiker en vanille extract in 5-6 min. tot een witte massa.
  • Zeef de bloem en cacao boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
  • Giet het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.
  • Bak de biscuit in 9-10 min. gaar.
  • Haal de biscuit uit de oven.
  • Stort de biscuit op een rooster en verwijder het bakpapier.
  • Laat de biscuit afkoelen.

 

  • Steek 9 cirkels uit met een uitsteekvorm van 9 cm doorsnee.
  • Roer de mascarpone los.
  • Voeg de slagroom en vanillesuiker toe.
  • Pureer de amarenen kersen en voeg toe aan het mascarpone mengsel.
  • Mix door elkaar tot een egale stevige massa.
  • Doe de vulling in een spuitzak.
  • Spuit toeven vulling op een biscuit cirkel.
  • Leg een biscuit cirkel op de kersen toeven.
  • Spuit toeven vulling op de biscuit cirkel en stapel een biscuit cirkel op de kersen toeven.
  • Spuit toeven vulling op de bovenste biscuit cirkel.
  • Maak zo ook de andere twee taartjes.
  • Sprenkel wat siroop van de amarenen kersen over de taartjes.
  • Rasp de chocolade boven de taartjes.
  • Bewaar de taartjes in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil