Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 prei
- ½ rode paprika
- Olijfolie
- Roomboter
- 2 el kerriepoeder
- 1 el kurkuma
- 40 gr. bloem
- 100 ml melk
- 1 liter water
- 2 kippenbouillonblokjes
- Peper
- Zout
Zo af en toe maak ik kerriesoep. Niet iedereen bij mij thuis is er dol op maar ik wel. Ik maak dan ook niet zo'n grote hoeveelheid. Wil je wel meer soep dan kan je het recept prima verdubbelen. In de soep heb ik ui, prei en paprika als groenten zitten. Ik gebruik in dit recept kippenbouillonblokjes. Deze zijn ook prima te vervangen door groentebouillon. Kortom, een heerlijk soepje dat snel op tafel staat.
Instructie
Hoe maak je het:
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Snij de uiteinden van de prei en snij de prei in ringen.
- Snij de halve paprika in kleine stukjes.
- Schenk een scheutje olijfolie in een pan.
- Voeg een klontje roomboter toe aan de pan.
- Zet de pan op middelhoogvuur tot de olie heet is en de boter gesmolten.
- Voeg de ui, prei en paprika toe en fruit deze groenten 3-4 min.
- Voeg de kerriepoeder en kurkuma toe en meng door elkaar. Laat de bloem 1-2 min mee garen.
- Voeg de bloem toe en meng door elkaar.
- Voeg de melk toe en roer alles door elkaar.
- Voeg het water en de kippenbouillonblokjes toe en breng het geheel terwijl je af en toe roert aan de kook.
- Laat de soep 25-30 min. zachtjes koken terwijl je af en toe roert.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil