Ingrediënten
- 20 gram roomboter
- 20 gram bloem
- 300 ml melk
- Snufje peper en zout
- 1 el kerriepoeder
Soms vind ik het heerlijk om een sausje bij het eten te hebben. Kerriesaus eet ik bijvoorbeeld graag bij witte kool of spitskool. Ook kan je er heerlijke kip-kerrie met rijst van maken. Het liefst maak ik die sausjes dan zelf. Het is wat meer werk dan saus uit een pakje, maar de smaak van deze saus is super lekker. En heb je saus over? Je kan de saus goed invriezen. In de vriezer is de saus 3 maanden houdbaar.
Instructie
Hoe maak je het:
- Smelt de boter op laag vuur.
- Voeg al roerend de bloem toe zodat er een glad mengsel ontstaat.
- Laat het mengsel ongeveer 3 min. garen maar zorg ervoor dat het niet bruin wordt.
- Giet de 300 ml melk langzaam en al roerend door het boter/bloem mengsel.
- Breng het geheel al roerend aan de kook.
- Laat de saus ongeveer 20 min. zachtjes koken. Blijf wel af en toe roeren.
- Voeg een snufje peper en zout toe voor de smaak.
- Voeg de kerriepoeder toe en laat nog 2 min zachtjes doorkoken.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil