Ingrediënten
Voor de biscuit:
- 25 gr. boter
- 3 eieren
- 95 gr. suiker
- 95 gr. bloem
Voor de vulling:
- 250 ml slagroom
- 1 tl vanille extract
- 1 zakje klop-fix
- Bramenjam
Verder nodig:
- Roze marsepein
- 6 bramen
- Poedersuiker

Kasteelgebakjes stonden op mijn lijstje om te gaan maken. Het zijn heerlijke gebakjes die bestaan uit 3 laagjes biscuit, slagroom en bramenjam. Om het taartje zit roze marsepein. Je bent met deze taartjes wel even bezig en het is wel een nauwkeurig werkje maar als je ze dan klaar hebt heb je eer van je werk. Het recept is voor 6 taartjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Zet de boter even aan de kant tot je hem weer nodig hebt.
- Klop de eieren met de suiker in 5-8 min. luchtig.
- Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
- Spatel de boter door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakplaat en strijk glad.
- Bak de biscuit in 6-10 min. gaar en bruin.
- Haal de biscuit uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom met de vanille extract en klop-fix stijf.
- Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Bewaar de slagroom in de koelkast tot gebruik.
- Snij de biscuit in banen van 5 cm breed en 15 cm lang.
- Snij in totaal 6 banen uit de biscuit.
- Snij van elke baan 3 vierkantjes van 5x5 cm.
- Je gaat nu de taartjes opbouwen:
- Smeer op het onderste plakje biscuit een laagje jam.
- Spuit slagroom op de jam.
- Stapel een laagje biscuit op de slagroom en duw voorzichtig een beetje aan.
- Strijk een beetje jam op het biscuit laagje.
- Spuit slagroom op de jam.
- Stapel het bovenste laagje biscuit op de jam.
- Spuit een beetje slagroom op de zijkanten van de taartjes.
- Strijk de slagroom glad met behulp van een mes.
- Zet het taartje op een bord of plank en zet in de koelkast.
- Maak zo alle 6 de taartjes.
- Bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker.
- Rol de marsepein uit op je werkblad tot een dunne plak.
- Snij banen van 20 cm lang x de hoogte van het taartje plus 3 cm extra. (Bij mij zijn de taartjes 4 cm hoog plus 3 cm is 7 cm hoog)
- Bekleed de taartjes met de marsepien.
- Strijk een beetje water op de naad en duw voorzichtig dicht.
- Vouw de bovenkant van het marsepein naar binnen.

- Spuit een toefje slagroom op de taartjes.
- Decoreer de taartjes met een braam en een beetje poedersuiker.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil