Ingrediënten
Voor het deeg:
- 75 gr. boter
- 220 ml melk
- 10 gr. gedroogde gist
- 1 tl kardemompoeder
- Snufje zout
- 30 gr. suiker
- 380 gr. bloem
- 1 ei
Voor de vulling:
- 60 gr. roomboter
- 2 tl kardemom
- 1 el witte basterdsuiker
Verder nodig:
- 1 ei
- kleine parelsuikers

Dit is een heerlijk recept van kardemom broodjes. De broodjes hebben een subtiele smaak van kardemom. Je kan natuurlijk altijd meer of minder kardemom toevoegen. De broodjes zien er mooi uit maar zijn toch niet heel lastig te maken. Je kan de broodjes een paar dagen goed houden maar de eerste 2 dagen smaken ze het lekkerst. Met dit recept maak je 12 broodjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Smelt de boter op laag vuur.
- Voeg de melk toe aan de boter. Verwarm tot ongeveer 37 graden.
- Voeg de gist toe aan de melk en meng door elkaar.
- Doe de kardemompoeder, zout, suiker en bloem in een kom.
- Voeg het melk mengsel toe.
- Voeg het ei toe en mix 10 min.
(Is het deeg erg nat voeg dan wat extra bloem toe)
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats 30 min. rijzen.
- Maak ondertussen de vulling:
- Meng de boter met de kardemom en basterdsuiker tot een geheel.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
- Bestuif je werkblad met bloem.
- Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 30x40 cm.
- Verdeel de boter vulling over de 2 deeglappen.
- Vouw het bovenste gedeelte van het deeg naar beneden(zie foto hieronder).

- Vouw de onderste rand deeg naar boven (zie foto hieronder).

- Snij 6 repen uit het deeg.
- Snijd elke deeg reep in het midden door maar laat de bovenste 1-2 cm aan elkaar zitten.
- Draai de losse deegreepjes om elkaar heen.
- Vouw de uiteinden van het deeg naar beneden zodat je die niet ziet.
- Leg de broodjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Dek de bakplaat af met plasticfolie.
- Laat de broodjes 45 min. rijzen op een warme plaats.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
- Kluts het ei en bestrijk de bolletjes met ei.
- Strooi parelsuiker over de broodjes.
- Bak de broodjes in 25 min. gaar en bruin.
- Laat de broodjes op een rooster afkoelen.
- Bewaar de broodjes luchtdicht.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil