Ingrediënten
- 125 gr. rietsuiker
- 2-3 el water
- 1 L melk
- 50 gr. maizena
- 1 ei
Zo op zijn tijd een heerlijk bakje vla gaat er bij mij best in. Ik maak dan het liefst zelf mijn vla. Vla maken is helemaal niet moeilijk en ik vind de vla lekkerder dan uit de winkel. Ja, het proeft iets anders dan uit de winkel maar wel erg lekker. Wil je ook eens zelf vla maken probeer dan dit recept eens. Op mijn blog kan je ook nog recepten vinden van chocoladevla en vanillevla. Allemaal de moeite waard. Veel plezier met het maken en eten van deze heerlijke vla!
Instructie
Hoe maak je het:
- Weeg 100 gr. rietsuiker af en giet in een pan.
- Voeg het water toe aan de suiker in de pan.
- Roer 100 ml melk door de maizena tot een papje.
- Verwarm op middelhoog vuur de suiker in de pan tot deze begint te karameliseren. Roer niet in de pan, schud de pan zodat de suiker goed verdeeld blijft over de pan.
- Verwarm ondertussen de melk tot het kookpunt.
- Kluts het ei met 25 gr. suiker.
- Giet de melk bij de karamel in de pan. Pas op: dit gaat bruisen en soms spatten.
- De karamel kan weer stollen doordat de melk kouder is. Laat de karamel weer smelten terwijl je met een garde door de pan roert.
- Voeg het maizena papje toe aan de melk in de pan.
- Roer goed door terwijl je het 2-3 min. laat koken.
- Voeg het ei dat geklutst is met de suiker toe aan de pan en kook 2-3 min door terwijl je goed blijft roeren.
- Giet de vla door een zeef om eventuele stukje gestold ei eruit te filteren.
- Giet de vla in een schaal en dek af met plasticfolie.
- Laat de vla volledig afkoelen in de koelkast.
- Haal een staafmixer door de vla zodat deze glad wordt voor serveren.
- Serveer de karamelvla met een toef slagroom.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil