Ingrediënten
-
330 gr. Suiker
-
200 ml Slagroom
-
150 gr. Boter
-
Snufje zout
Ik maak geregeld karamelsaus. Ik vind het heerlijk en het past bij veel recepten. Een handig basisrecept om bij de hand te hebben dus. Je kan de karamelsaus ongeveer 2 weken bewaren in een pot die je goed luchtdicht kan afsluiten. De karamelsaus word dan wel wat dikker. Door de saus ligt te verwarmen word de saus weer wat dunner.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Doe de suiker in een pan en laat rustig smelten. Schud af en toe met de pan zodat alle suiker smelt tot karamel.
-
Verwarm in een andere pan ondertussen de slagroom tot tegen het kookpunt.
-
Als alle suiker is gesmolten voeg je de slagroom toe. (Pas op: het gaat erg bubbelen!!) Roer dit goed door.
-
Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Roer rustig door tot alle boter is opgenomen.
-
Voeg een snufje zout toe en roer dit er ook doorheen.
-
Giet de saus in een schaal, doe er een plasticfolie over en laat afkoelen.
-
Bewaar de karamelsaus in een gesloten pot.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil