Karamel - vanille bonbons

Af en toe maak ik zelf bonbons. Deze bonbons heb ik al een aantal keer gemaakt en ze smaken heerlijk. En hoe gezellig staat het om een schaaltje eigen gemaakte bonbons op tafel te hebben. En dan heb ik het nog niet eens over hoe lekker dat is. Het recept komt van de site rutgerbakt.nl Bonbons maken is wel een klusje waar je geduld voor moet hebben maar het resultaat mag er dan ook zijn. Je maak eerst de vulling van de bonbon. Doe dit ruim van tevoren zodat deze goed kan opstijven.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.

  • Doe het merg samen met de slagroom in een pan.

  • Hak de melkchocolade in stukjes en doe in een hitte bestendige kom.

  • Doe de suiker met het water in een ruime pan.

  • Zet het vuur middelhoog en laat de suiker met het water koken tot je een goudbruine karamel hebt.

  • Breng ondertussen de slagroom met de vanillemerg aan de kook.

  • Giet de slagroom op de karamel (Pas op! Dit bruist heel erg!) en roer tot een egale massa.

  • Giet het karamel-slagroom mengsel over de melkchocolade.

  • Roer tot alle chocolade is gesmolten.

  • Voeg de boter in kleine stukjes toe en roer door het mengsel.

  • Meng het geheel eventueel met een staafmixer tot een egale massa.

  • Laat de vulling opstijven op kamertemperatuur.

bonbon vulling
  • Hak de witte chocolade in stukjes.

  • Doe de chocolade in een plastic kom.

  • Warm op vol vermogen 20 sec.

  • Roer de chocolade goed door.

  • Herhaal dit tot de chocolade een beetje begint te smelten.

  • Doe de chocolade dan nog 10 sec op vol vermogen in de magnetron.

  • Roer tot alle chocolade is gesmolten.

  • (Je chocolade is nu getempereerd. Dit houd in dat de chocolade mooi glanst en niet wit uitslaat.)

  • Vul de bonbonvorm met chocolade zodat elk vormpje gevuld is.

  • Schraap de overtollige chocolade weg met een schraper.

  • Tik de vorm een paar keer op het aanrecht zodat de luchtbellen uit de chocolade gaan.

  • Leg de bonbonvorm enkele minuten op zijn kop zodat de overige chocolade eruit kan lopen. ( leg op een vel bakpapier)

  • Zet de vorm in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.

bonbons
  • Doe de karamel-vanille vulling in een spuitzak.

  • Knip de punt van de spuitzak en vul de bonbonvorm tot bijna bovenaan met de vulling.

  • Zet de bonbons in de koelkast zodat ze kunnen opstijven.

bonbons met vulling
  • Smelt de overige witte chocolade nogmaals in de magnetron.

  • Giet de chocolade in de bonbonvorm zodat die vol is.

  • Schraap de overtollige chocolade weer weg.

  • Plaats de bonbonvorm weer in de koelkast zodat de chocolade goed kan uit harden.

  • Haal de bonbons uit de vorm.

  • Bewaar de bonbons op een droge koel plaats.

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil