Ingrediënten
- 80 gr. lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr. boter
- 2 peren
- 200 gr. witte basterdsuiker
- 200 gr. boter
- 4 eieren
- Snufje zout
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
Deze karamel-peren cake is eigenlijk een afgeleide van een tarte tatin. Een tarte tatin heeft een bladerdeegbodem en deze cake heeft een cakebodem. Je bakt de cake net als een tarte tatin op z´n kop en na het bakken draai je hem om. Werk dus netjes als je de peren in de vorm legt want aan het eind zie je de peren aan de bovenkant van de cake. Serveer de cake met een toef slagroom of een bolletje vanille ijs.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de lichtbruine basterdsuiker en 50 gr. boter in een pannetje en laat op laag vuur onder af en toe roeren smelten. (zorg ervoor dat de suiker goed is gesmolten)
- Schil ondertussen de peren en verwijder de klokhuizen.
- Snij de peren in partjes.
- Vet een dichte vorm van 25 cm doorsnee in.
- Giet de inhoud van de pan in de vorm en verdeel over de bodem van de vorm.
- Leg de partjes peer in de karamel.
- Klop voor de cake de witte basterdsuiker en de boter luchtig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Voeg het zout toe en mix door elkaar.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix door het beslag.
- Giet het cakebeslag in de vorm en verdeel over de peren.
- Bak de cake in 30-40 min. gaar.
- Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Laat de cake 5 min. afkoelen in de vorm.
- Stort de cake op een rooster ( met de cake kant naar beneden en de peren naar boven) en laat afkoelen.
- Serveer de perencake met een toefje slagroom.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil