Ingrediënten
Voor de meringue:
- 4 eiwitten
- Snufje zout
- 225 gr kristalsuiker
- 1,5 tl maizena
- Pecannoten
Voor de vulling:
- 3 appels
- 1½ el donkere basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- Klontje boter
- 400 ml slagroom
- 1 zakje klop-fix
- Dulce de leche
- Pecannoten

Meringue vind ik heel erg lekker om te eten. Deze meringuerol is dan ook een heerlijke traktatie om te eten. Helemaal in combinatie met karamel, pecannoten en appel. Heerlijk met een kopje thee erbij en dan lekker genieten. In dit recept gebruik ik dulce de leche. Als je wilt weten hoe je dit maakt kan je dat op mijn blog vinden onder het kopje ´vulling ́. Een meringuerol is het lekkerst als je hem op de dag zelf opeet. Je kan hem ook wel een paar dagen bewaren maar houd er dan rekening mee dat de meringue zachter wordt.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Teken op de achterkant van een bakpapier een rechthoek van 35x25 cm.
- Leg het bakpapier op een bakplaat.
- Doe de eiwitten en het zout in een kom en mix op hoge snelheid.
- Voeg tijdens het mixen de suiker lepel voor lepel toe.
- Mix net zolang tot de suiker is opgenomen in het eiwit en het eiwit stijf is.
- Zeef de maïzena boven het eiwit en spatel er rustig door.
- Verdeel het eiwit over de getekende rechthoek op het bakpapier.
- Bak de meringue in 15-18 min. gaar.
- Haal de meringue uit de oven en laat op het bakpapier afkoelen.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snij de appel in kleine blokjes.
- Smelt het klontje boter in een pan.
- Voeg de appelblokjes, basterdsuiker en kaneel toe.
- Bak de appelblokjes 4-5 min. tot ze zacht zijn.
- Schep de appelblokjes uit de pan en laat ze afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
- Klop de slagroom met de klop-fix stijf.
- Haal de meringue van het bakpapier af.
- Verdeel ⅔ deel van de slagroom over de meringue. Laat een strook van 3-4 cm vrij van vulling.
- Verdeel dulce de leche over de slagroom. (Doe dit naar smaak)
- Verdeel de appelblokjes over de meringue.
- Rol de meringuerol op.
- Leg op een mooi bord.
- Schep de overige slagroom in een spuitzak en spuit mooie toeven op de meringuerol.
- Decoreer met dulce de leche en pecannoten.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil