Ingrediënten
Voor het deeg:
- 525 gr. tarwebloem
- 50 gr. suiker
- 9 gr. zout
- 18 gr. gist
- 190 gr. melk
- 2 eieren
- 110 gr. boter
Verder nodig:
- 100 gr. zachte boter
- 2-3 tl kaneel
- 80-100 gr. pecannoten
Voor de glazuur:
- 100 gr. poedersuiker
- 1 tl vanille extract

Kaneel en pecannoten zijn smaken die ik erg lekker vindt. Kaneelbroodjes kan je op veel verschillende plekken kopen, maar zelfgemaakt vind ik ze het allerlekkerst. Pecannoten voeg ik graag toe aan deze heerlijke broodjes. De pecannoten zijn in de broodjes net een extra lekkere toevoeging die de broodjes helemaal afmaken. Met dit recept maak je 10-12 broodjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Meng in een kom van de mixer de bloem, suiker en het zout door elkaar.
- Voeg het gist, melk en de 2 eieren toe.
- Mix het in 10 min. tot een deeg waar je een vliesje van kunt trekken.
- Voeg de boter toe en mix tot alle boter is opgenomen in het deeg en je kom schoon is.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 min. rusten.
- Bestrooi je werkblad ligt met bloem.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek met een dikte van 2-3 mm.
- Meng de boter met de kaneel.
- Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Laat aan de korte kant een rand van 3-4 cm vrij van boter.
- Hak de pecannoten grof en strooi over het deeg.
- Rol het deeg op.
- Snij stukken van 2-3 cm dikte van het deeg en leg op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
- Dek de broodjes af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Bestrijk de broodjes met ei.
- Bak de broodjes in 12-14 min. gaar en bruin.
- Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Meng de poedersuiker met het vanille extract tot een glazuur. (Voeg eventueel nog wat water toe)
- Schenk het glazuur in een spuitzak en spuit over de broodjes.
- Bewaar de broodjes luchtdicht.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil